לד"ר נצר חירם (הסבר על בדיקות דם)

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/12/2009 | 13:29 | מאת: חיפאית

שלום לך, אמנם אינני רופאה, אבל כשעברתי על העמוד החדש של הסבר על בדיקות דם שנכתב על ידך, נתקלתי בכמה דברים שאני מבקשת לשאול לגביהם: 1. לפי הידוע לי הטווח התקין של רמת הסוכר בדם הוא עד 100 מ"ג (כך במעבדה של קופ"ח כללית) ולא עד 110. בין 100 ל-126 נחשב כטרום סוכרת, קדם סוכרת, או כאות אזהרה כדי לשנות הרגלי חיים על מנת לא להגיע לסוכרת. מעל 126 נחשב כבר כסוכרת. האם אני טועה? ואם אינני טועה, האם לא כדאי לציין זאת? 2. לגבי רמת הכולסטרול הרע - לאור הפרסום הרב לאחרונה לגבי ערכים רצויים שמחמירים יותר לגבי מי שיש לו כבר גורמי סיכון (סוכרת, מחלות לב ועוד.), האם לא כדאי לציין את זה? הפירסום האחרון ששמעתי הוא ששואפים להגיע לרמה של 70 ואף מתחת, לבעלי גורמי סיכון.. 3. מכיוון שטווחים תקינים של תוצאות בדיקות, לגבי חלק מהדברים הנבדקים, יכולים להיות שונים ממעבדה אחת למעבדה אחרת, האם רצוי להוסיף הערה כללית כזאת? תודה, חיפאית

07/12/2009 | 22:32 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, ראשית, הרשי לי לציין את התרשמותי מבקיאותך. 1. ערכי הסוכר הנחשבים תקינים משתנים מעת לעת. כיום, ערכי סוכר בצום הגבוהים מ-100 מחשידים לנוכחות בעיה במשק הסוכר ומחייבים אותנו כרופאים לערוך בירור נוסף- מבחן העמסת גלוקוז. ערכים מעל 125 הם אכן אבחנתיים לסוכרת. 2.ערכי המטרה לכולסטרול תלויים במחלות הרקע של המטופל. מטרת האינדקס היא הצגת הערכים התקינים בפרטים בריאים. 3.הערכים אכן משתנים בין מעבדות שונות- החל מיחידות מידה שונות וכלה בכיול שונה של המכשירים. הצגנו את הטווחים המקובלים וביחידות המקובלות והשכיחות יותר. תודה על התייחסותך, ד"ר נצר חירם

07/12/2009 | 23:20 | מאת: חיפאית

שוב שלום! לבן זוגי, בן 59 יש בשנים האחרונות כמה בדיקות של ערכי סוכר עם תוצאות של בין 100 ל-110. המוגלובין A1C היה 4.7 כאשר הטווח התקין במעבדה הוא: 4.5-5.7. האם גם במקרה כזה רצוי לבצע מבחן העמסת סוכר ? אני מבקשת לציין שברקע שלו - שני ההורים סוכרתיים. ועוד ברקע - מטופל בסטטין שהוריד את הכולסטרול הרע מתחת ל-100. תודה לך, חיפאית

07/12/2009 | 23:22 | מאת: חיפאית

שוב שלום! לבן זוגי, בן 59 יש בשנים האחרונות כמה בדיקות של ערכי סוכר עם תוצאות של בין 100 ל-110. המוגלובין A1C היה 4.7 כאשר הטווח התקין במעבדה הוא: 4.5-5.7. האם גם במקרה כזה רצוי לבצע מבחן העמסת סוכר ? אני מבקשת לציין שברקע שלו - שני ההורים סוכרתיים. ועוד ברקע - מטופל בסטטין שהוריד את הכולסטרול הרע מתחת ל-100. תודה לך, חיפאית

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה