כאב שאינו חולף

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/01/2012 | 16:46 | מאת: רוית

שלום, אני בת 36 ולא גרה בארץ כבר קרוב לשנתיים. לפני כ 8 חודשים התחילו לי כאבים בצד ימין מהמותן לכיוון הטבור ולכיוון הגב באותו כיוון ,לא ייחסתי לכך חשיבות כיוון שהייתי בהריון וחשבתי שהכאב קשור, חודש לפני כן הגעתי לרופא בדחיפות בחודש חמישי כיוון שהלסת ננעלה לי ומאוד כאב לי, הרופא נתן לי משכחי כאבים והכאב נעלם כאבור יומיים, חודש וחצי לאחר מכן בשבוע 25 נפטר העובר שלי והכאבים המשיכו ואף החמירו. עברתי הרבה רופאים פה ולא מצאו דבר, בדיקות הדם היו תקינות (מלבד המוגלובין נמוך וחוסר בויטמין די) עשו לי אולטרסאונד לאברים פנימים ורנטגן לגב ולצלעות ולא נימצא דבר. כאשר ביקרתי בארץ עשו לי גם מיפוי עצמות והכל תקין. הכאב באותו אזור מעט השתפר אבל הכתף החלה לכאוב לי לפני כחודש וזרמים מהכתף לכיוון הרגל,שוב בצד ימין, כאבי שכמות וכאבי ראש. כל משך הזמן הזה 8 חודשים אני רק מבקרת רופאים והאני לא מצליחה להיפטר מהכאב הזה שמתחיל להתפזר גם לאיזורים חדשים , למותן השמאלית ונימול באזור הבטן והגב, אני ממש מותשת מהמצב. אשמח לקבל עצה איך להיפטר מהבעיה, כיוון שאני רוצה שוב להיכנס להריון ולחזור לחיים נורמלים אלפיי תודות , רוית

06/02/2012 | 14:57 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רוית את סובלת כבר 8 חודשים מכאבים , עשית בירור שניראה די מקיף, ולא נמצאה סיבה. על מנת לבדוק אם מדובר בפיברומיאלגיה, כדאי להיבדק אצל ראומטולוג שמתעסק בתחום. ברור שהסטרס של אובדן העובר יכול לתרום להחמרת כאבים. אני ממליצה לנסות טיפול בהידרוטרפיה על מנת לטפל בכאב במותן ושאר הכאבים, וכן להקפיד על פעילות גופנית מתונה סדירה על מנת לחזור לתפקוד ולהפחית כאבים. בהצלחה

07/02/2012 | 00:01 | מאת: רוית

תודה רבה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה