האם פיברומאלגיה היא מחלה כרונית?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/01/2012 | 11:18 | מאת: riva

ד"ר ואלרי אלוש הנכבדה. לפני כשש שנים אובחני כחולת פיברומאלגיה,לקח זמן עד שאובחני . בפרק זמן של למעלה משלוש שנים מצבי היה כל כך רע-על סף ייאוש מעצם החולשה חוסר ביכולת לתפקד, אי ודאות לאיזה יום אני מתעוררת,לילות עם שינה ללא שינה, כאבי שרירים,עד כדי כך שאפילו מים על העור היו בלתי נסבלים. היום מצבי טוב יותר מהתיאור שנמסר, אבל עדיין חום מלווה כל יום,כאבי השרירים קיימים, יש ימים טובים יותר וכאלה פחות. והשאלה שלי היא: האם פיברואמלגיה היא מחלה כרונית?ואם כן מה ניתן לעשות. תודה מראש על תשובתך

12/01/2012 | 08:43 | מאת: אלדד

שלום רב אולי אני לא ד"ר ואלרי אבל אני חושב שאני יכול לענות כן פיבר' היא מחלה כרונית שמוכרת לפחות בקופה שלי כמחלה כרונית ומכיוון שאת תשאלי מה זה אומר אני בצער רב ירשום כמעט כלום זה בקופה נותן לך לא לשלם מעל גג מסיום של תשלום לתרופות שבסל והקלה מסיומת עם טספי 17 ובגדול זהו כמה שאני ביררתי גם ביטוח לאומי לאנותן יותר מידי בנושא גם כן חצערי כרגע זה המצב

23/01/2012 | 11:52 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ריבה, פיברומיאלגיה הינה מחלה כרונית שמתאפיינת לאורך שנים בעליות וירידות, עם תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות.. יש ללמוד איך לטפל בצורה שיגרום לך להרגיש הכי טוב. את לא מציינת אם קיבלת טיפולים בעבר או בהווה. העיקרון הטיפולי החשוב ביותר הוא להתמיד בפעילות גופנית סדירה, וכן להוסיף טיפולים תרופתיים לפי המקרה והצורך, על מנת להבטיח שתרגישי פחות כאבים, לתפקד יותר טוב ולישון יותר טוב. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה