קשיון בוקר ומסאג'ים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/12/2011 | 21:45 | מאת: טלי

למרות שמסאג'יסטים שונים טוענים שהם "כמעט ולא נוגעים בי", כביטוי למסאג' קל, אני חווה אותו ככאב. לעומת זאת מסאג' עם אבנים חמות משומנות מרגיע מאד את השרירים. האם חולי פיברואמילגיה רגישים יותר למגע? מה אפשר לעשות עם תחושת קישיון בוקר? (כאילו ישנתי במכונת כביסה) חוסר יכולת להתיישר או להתכופף? כרגע רק מקלחת או אמבטיה חמה ממושכת משחררת את הקשיון). האם ניתן למנוע אותו?

20/12/2011 | 13:34 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום טלי רגישות גבוהה למגע הינה מאפיין עיקרי בפיברומיאלגיה... ביצוע פעילות גופנית סדירה, באופן הדרגתי אך על בסיס יומי, כגון הליכה, שחייה או אופניים, משפר את הרגישות למגע ומפחית כאבי שרירים וקישיון בוקר. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה