כאבים וסימנים אופיינים לפיברומלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/12/2011 | 18:00 | מאת: כוכבית

שלום רב, אני בת 45, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס וכן מיתר לחץ דם ושומנים בדם, מטופלת , אולם לפעמים יש קפיצות בלחץ דם ואז מוסיפה עוד כדור וזה מתאזן שאלתי היא כזו, אני סובלת המון זמן מכאבי גב עליון, כאבים בצידי הזרועות, מתחת לבתי השחי, בחילות עד כדי הקאה בדרך כלל בבוקר אבל לפעמים זה קורה גם במהלך היום, חולשה נוראית, תחושת עצבות בקיצור תופעות לא נעימות בלשון המעטה. לפעמים גם יש כאבי בטן באזור הטבור, עשיתי מליון בדיקות ובירורים, גם בירור קרדיולוגי כולל אקו לב ומיפוי לב במאמץ גם אולטראסאונד כליות ובטן ועורקי הצוואר ומה לא והכול תודה לאל תקין, עשיתי גם אולטראסאונד של בלוטת התריס יצאה קשרית לא משמעותית ועכשיו אני עושה עוד הפעם אולטראסאונד של בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין, בסה"כ די מאוזנת גם רמת הT3 וגם הTSH האם הסימנים שתיארתי מאפיינים פיברומלגיה האם יש צורך ללכת לרופא מומחה בתחום הזה מהו הטיפול המומלץ האם לתרופות שנותנים לזה יש תופעות לוואי והאם התופעות לוואי של הכדורים הללו כוללים השמנה אני מאוד חוששת ליטול כדורים שגורמים להשמנה כיוון שגם כך אני מעונינת לרדת במשקל ולא לעלות שמתי לב שכאשר אני הולכת ברגל יש הקלה מסוימת אבל זה לא נמשך לאורך זמן אציין כי במהלך ההליכה אני חשה טוב הולכת בקצב מהיר בלי בעיות של נשימה וכדומה. שוב אבקש לברר לגבי התרופות שקראתי שנותנים לפיבמלגיה האם הם גורמות להשמנה אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה

11/12/2011 | 14:19 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום כוכבית לפני שנדבר על תרופות, צריך קודם כל לקבוע אבחנה נכונה ואז לטפל בהתאם. שילוב של כאבים, עייפוץ וירידה במצב רוח בהחלט יכול להתאים לפיברומיאלגיה אך יש לבסס את האבחנה על ידי מומחה בתחום. כדאי שתבדקי בכיוון הזה. במידה ואכן מדובר בפיברומיאלגיה, ישנם טיפולים שונים, כאשר החשוב מהם הוא פעילות גופנית, הליכה , או אופניים למשל. יש גם טיפולים תרופתיים שונים, ולא כולם מעלים במשקל! בברכה

16/12/2011 | 21:37 | מאת: אליה

שאת מקבלת לכדור התחליפי - בכללית זה היוריטקס! האלטרוקסין גרם בחודשים האחרונים להמון בעיות מפני שהיצרן הוחלף וחומרי המעטפת הוחלפו. חלק מאותן תופעות לוואי שלך על אף ולמרות שאת לכאורה מאוזנת סביר להניח שנגרמו מהאלטרוקסין ולכן לכי לרופא המשפחה שלך ובקשי להחליף את התרופה. קחי בחשבון שברגע שאת מחליפה את התרופה צפוי לך חודש אחד בערך של אי נוחות, עד שהגוף מתנקה מהאלטרוקסין ומסתגל לתרופה החדשה אך סביר להניח שחלק גדול מהכאבים שאת מדברת עליהם יעלמו. דרך אגב, אל תתני לרופא/ים שלך להרגיע אותך ולומר לך שאם את מאוזנת מבחינת פרמטרים של הבלוטה סימן שהכל בסדר! חד משמעי זה לא בסדר! אצלי, כשבועיים לאחר שעברתי לכדור החדש, הכאבים המטורפים שהיו לי נעלמו ובהמשך גם תופעות לוואי אחרות ואני לא היחידה מדובר על המון המון אנשים עם כל מיני תופעות מוזרות שחלפו לאחר שהחליפו את האלטרוקסין בכדור החדש.

מנהל פורום פיברומיאלגיה