תחושת קפאון תמידית ברגליים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/11/2011 | 17:05 | מאת: תמר

אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה לפני מספר שנים. אני מקפידה על הליכה יומית, התעמלות מתונה ואיזון בין פעילות ומנוחה. אחת התופעות שמטרידות אותי היא תחושת קפאון, נמלול, ותחושה כאילו אלפי סיכות ננעצות באזור הרגליים. כמוכן יש לי אלרגיה לניקל ובשמים שגורמת לפצעים וגירוי חזק בכף יד ימין האם זה קשור לפיברו ?

15/11/2011 | 22:33 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום תמר, אלרגיה מוכחת לניקל אינה קשורה לפיברומיאלגיה. לגבי התופעות ברגליים, כדאי לבצע בדיקת EMG על מנת לבדוק אם לא מדובר בפגיעה בעצבים של הרגליים (נורופתיה) .אם הוא תקין לגמרי ואין סימנים נורולוגים, יתכן והתופעה קשורה לפיברומיאלגיה בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה