בעיה חמורה???

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/12/2009 | 19:46 | מאת: צליל

ני בחורה בת 34 ולפני 3 שנים הייתי אצל ראומטולוג בגלל כאבים בכל הגוף. עשיתי בדיקות דם ומיפוי עצמות שיצאו אז תקינות ונאמר לי שיש לי פיברומיאלגיה. בחודש האחרון אני מרגישה כאבים חזקים מהכתפיים ועד לידיים במיוחד בזמן שכיבה בלילה ומנוחה וכאבי שכמות וגב עליון. לפני שבוע היה לי מקרה של קפיצות לא רצוניות (הזזת האצבע לכיוון למטה) של האצבע המורה בצד ימין שלא ניפסקו במהלך 3 ימים. לאחר מכן היו לי כאבים חזקים באותה היד וחולשה. אני מרגישה מעט ירידה במהירות שבה אני מבצעת פעולות באותו היד (יכול להיות שזה גם נובע מהכאבים) וייתכן שיש רעד קליל ביותר. בדיקת ויטמין די יצאה 15 ומאז שאני לוקחת 10 טיפות ויטמין - הכאבים נחלשו אולם עדיין קיימים, וגם החולשה עדיין קיימת. אני מאוד מפחדת ממחלות ניוון שרירים ופרקים והייתי רוצה לדעת אם בדיקות הדם המקיפות שעשיתי לפני 3 שנים שוללות מחלות אלו לכל החיים או רק לאותו הזמן בו ביצעתי אותם? האם הקפיצות הללו יכולות לקרות עקב מצב נפשי? האם זה קשור למערכת העצבים,הפרקים או השרירים? אילו בדיקות עליי לעשות כדי לשלול מחלות מסוכנות ? אודה על התייחסותך ותשובתך כי אני מאוד מודאגת !!!!!!!!!!!!!

09/01/2010 | 21:28 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום צליל, הכאבים, החולשה והרעד שאת מתארת יכולים ליהיות חלק מהפיברומיאלגיה, במיוחד אם יש לחץ נפשי לאחרונה. אם את רוצה ליהיות בטוחה, ניתן לבצע EMG של גפיים עליונות , בדיקה שבודקת עצבים ושרירים. אני מניחה שזה יהיה תקין. בכל מקרא, את גם יכולה לחזור להבדק אצל ראומטולוג, והוא יחליט אם יש צורך לחזור על הבדיקות. בברכה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה