כאבי גפיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/09/2011 | 22:48 | מאת: ישראל

שלום ד"ר, בן 28, לפני כשלושה שבועות הייתי לחוץ ומתוח מאוד בעבודה, עד כדי שרעדה לי היד והרגל. לקראת סופש לפני שבועיים התחלתי להרגיש גירודים ועיקצוצים באצבעות היד, וכן תחושת הירדמות, חוסר התחושה המשיכה כל השבוע עד היום, בתחילת אותו שבוע פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לעשות צילומים בשורש כף היד בחשש לתסמונת מנהרה קרפלית, ובצוואר, וכן בדיקות דם. הצלחתי להיכנס להתייעצות זריזה עם אורטופדית שראתה את הצילומים ושללה תסמונת זו, אך כשסיפרתי לה שבפסח שעבר חליתי במילר פישר היא אמרה לי לפנות למיון. היות שהמצב לא החמיר והרגשתי קצת הקלה לאחר שתי טיפולי דיקור שאני עושה בעקבות מחלתי הקודמת החלטתי לא לפנות למיון. יש לציין שהרגשתי מצוין לפני חודש, וניתן להגיד שכבר מלפני חודשיים וחצי נעלמו כל התופעות של תסמונת מילר פישר. בנוסף עשיתי לפני שבועיים בדיקות דם, שראיתי שהיו בגדר הנורמה. גם בדיקת EMG ביד שמאל היתה תקינה. מצבי לא השתפר אך לא החמיר דרסטית, אני לעיתים מרגיש נפיחות קלה באצבעות הרגליים, לעיתים תחושת נפיחות בשוקיים או עיקצוצים בשאר קצות הגפיים, ביד שמאל חוסר רגש חלקי הוא כעת לאורך האמה עד מעבר למרפק. גם ביד ימין כאב לאורך האמה בראש הרגשתי תחושת מלאות(נפיחות) כזאת שקשה לי לתאר אך לא משהו שניתן לתאר כדרמטי. הייתי אצל נוירולוגית השבוע שאחראית למעקב עלי בנושא מילר פישר שאמרה שהבדיקה הנוירולוגית תקינה, ושהממצאים החדשים לא נראים לה חמורים ולא נראה לה שיש קשר לMF. הכאבים העמומים,דקירות(עיקצוץ חשמל), הגרד באצבעות לעיתים וחום בכפות הידיים, כאבים באמות ובשוקים, ונראה שאף ורידים נפוחים מעט, וחוסר תחושה חלקית מלווים אותי במשך היום, כאבים קלים באזור העורף. מה ניתן לעשות, אני לא בטוח לאיזה תחום קשורה הבעייה שלי, האם היא נבעה מהלחץ וזהו דבר שיחלוף? האם זוהי דלקת? רופאת המשפחה מציעה ללכת לעוד נוירולוג, קשה לשכנעה ורופאים האחרים שלא מדובר בהכרח בכאב סוביקטיבי על אף היעדר סימפטומים נורולוגים. אני כבר לא בטוח שמדובר במשהו נוירולוגי אשמח להמלצתך סליחה על האריכות בדבריי בכבוד רב, ישראל

10/10/2011 | 11:39 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ישראל ריבוי וסוג התלונות והופעתן בקונטקסט של סטרס נפשי יכולים בהחלט להתאים להתחלה של פיברומיאלגיה. אני ממליצה להשלים ולבדוק עם הנורולוג שאין בעייה אורגנית, להתחיל לבצע פעילות גופנית סדירה, ולקבוע תור לראומטולוג שמתעסק בפיברומיאלגיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה