האם טיפול EFT יעיל לפירומיאלגיה ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/09/2011 | 07:00 | מאת: זהבה

האם טיפול EFT - Emotional Freedom Techniques טכניקה הפועלת על מצבים טעונים רגשות משחררת פחדים,דכאונות, טראומות,חרדות כעסים, מתח יאוש. עובדת על מצבים פיסיים כמו כאבים וקשיי נשימה עשויה להקל בתסמונת הכאבים ' הדיכאונות והחרדות של פיברומיאלגיה. האם שמעת על השיטה? מה דעתך עליה? האם היית ממליצה להתנסות בה? אשמח מאד לשמוע את דעתך.תודה.

20/09/2011 | 12:18 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום זהבה, אין ספק שפיברומיאלגיה קשורה גם באספקטים נפשיים, חרדה ודיכאון. פיברומיאלגיה יכולה להתפתח על רקע שלדיכאון ו/או חרדה, ולהפך, מצב של כאבים ממושכים משפיעעל איכות החיים ולגרום לדיכאון וחרדה. לכן , ליכאורה, טיפולים שאמורים להפיג מתחים, להפחית חרדות, יכולים לסייע להפחתת הסימפטומים הכללים. אין הוכחות שהטיפול הספציפי הזה יעיל בכלל , ובפרט בפיברומיאלגיה אך ניתן לנסות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה