עזרה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

23/07/2011 | 23:21 | מאת: דני

שלום, בן 31 כבר כ 4 שנים סובל מכאבי שרירים בכתפיים, גב עליון, עורף ובכול הקרקפת, במשך השנים הייתי אצל עשרות רופאים (רופאי עור, אנדוקרינולוגים, פסיכיאטרים, נירולוגים) ועשיתי המון בדיקות, הלכתי גם לראומטולוג אך הוא לא איבחן דבר ואמר לי רק לעשות בדיקות תקופתיות. בבדיקות לא הצליחו למצוא דבר חוץ מ ANTI-DNA חיובי ו ANA חיובי ובנוסף טסטוסטרון חופשי נמוך בקצת מהנורמה. הרופאים טוענים שלא ניתן להסיק כלום מתוצאות אלו בלבד, אך אני סובל מכאבי תופת בשרירי הגב העליון, הכתפיים והקרקפת עד כדי כך שאני מושבת, בנוסף יש לי נשירה רצינית מכול הגוף כבר כ 4 שנים (איבדתי את רוב השיערות במפשעות, בית השחי וחזה וכמחצית מכמות שיער הראש). הרופאים טוענים שאין לי שום מחלה וחלקם מאשימים זאת במתח נפשי וחרדות - אך גם טיפול תרופתי לא עוזר בכלל כבר תקופה ארוכה. הייתי על הרבה תורופות בין השאר הייתי על אלטרול וציפרלקס מעל לשנה ללא שום תוצאות האם יש לי פיברומיאלגיה? אני כבר מיואש מהחיים ונמאס לי לסבול. האם תוכלי לעזור לי? האם את מכירה רופא טוב לפיברומיאלגיה שעובד עם קופת חולים לאומית באיזור המרכז? תודה מראש

08/08/2011 | 10:44 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דני, אתה צריך להיבדק שוב על ידי ראומטולוג שמטפל גם בפיברומיאלגיה. יש לבדוק אותך ביסודיות וליראות הדמייה של גב וצוואר, לחזור על בדיקות הדם ולשלול מחלה דלקתית במערכת השלד. במידה וזה נשלל, יש להתיחס לאבחנה של פיברומיאלגיה ולטפל בהתאם. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה