פיברומיאלגיה - הניתוח של דר' באואר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

05/06/2011 | 18:49 | מאת: מאיה

שלום, חמותי אובחנה לפני כשנתיים כחולת פיברומיאלגיה. כרגע היא מטופלת בציפרלקס, וזה לא ממש עוזר לה. לאחרונה הרופא רצה להגביר לה את המינון, והיא מפחדת משום שהיא טוענת שהכדורים גורמים לה לתחושת טשטוש. היא קראה באינטרנט על הניתוח, שמבוצע ע"י דר' באואר, ורוצה לעשות אותו. אנחנו מאד חוששים. הבנו שהניתוח אינו מתבסס על מחקרים, אשר פורסמו בספרות מדעית ולכן הרבה רופאים לא ממליצים עליו. אני מנסה לחקור את הנושא כדי שנוכל לקבל דיעה, ואשמח לכל סימוכין מקצועיים בעד ונגד שתוכל לספק לי. תודה רבה, חג שבועות שמח ורק שנהיה בריאים! מאיה

29/06/2011 | 11:47 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מאיה אכן אין שום ביסוס מחקרי רציני לניתוח הזה, שום פרסום מדעי, רק טענה והסברים לא מדוייקים של מבצע הניתוח. יש טיפולים מקובלים שחמותך יכולה לקבל וכדאי שתבדק ותתיעץ עם ראומטולוג מומחה לפיברומיאלגיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה