האם זה פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/05/2011 | 14:01 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 30, ולאחרונה התוודעתי לתופעת הפיברומיאלגיה. הסיבה לחיפושי אחרי מידע היא רגישות בלתי נסבלת בטבור, אפילו המגע הקל ביותר, וכן עקב כך שאובחנתי כסובלת מוסטיבוליטיס- שום טיפול לא עזר, לאחרונה אף ביצעתי ניתוח. רציתי לשאול האם יש קשר בין הדברים, והאם זו אכן המחלה, שכן גיליתי תופעות נוספות משותפות- רגישות גבוהה מאוד בנקודות לחיצה מסוימות כגון פנים המרפק, נקודות בצוואר ועוד, בעיקר בצידי כפות הרגליים, רגישות גבוהה מתחת לציפורניים ובזמן טיפולי שיניים גם קלים, אין לי כאבי ראש ועייפות תמידית, אבל כשנופלת עלי עייפות היא חזקה מאוד ומקשה עלי לתפקד, בעיקר אחרי בבוקר ובערב, בלילה היא חולפת. אין לי קושי רב להתעורר בבוקר אך אני לעתים מרגישה שלא ישנתי מספיק גם לאחר 7 שעות. בנוסף יש לי דחיפות במתן שתן, זה לא שאין לי שתן- דווקא יש אני שותה הרבה, אבל כשיש זה לפעמים מרגיש כאילו אני עוד שנייה מתפוצצת אם אני מתאפקת קצת יותר מדי, וזה גם לא תמיד אלא רק לפעמים. האם זאת אכן המחלה? אין לי בעיות בחיי היום יום פרט לוסטיבוליטיס כמובן והרגישות בטבור ובציפורניים שמכניסות אותי ממש לחרדה אם מישהו נוגע. מה אפשר לעשות?

23/05/2011 | 12:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאת, כדאי להיבדק בצורה מסודרת אצל ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה. יש לך כמה תלונות שניראות פונקציונליות וביחד מעלות חשד לתסמונת פונקציונאלית מסוג פיברומיאלגיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה