סטרס ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/05/2011 | 13:16 | מאת: דנית

שלום, אני סובלת כבר 4 שנים מחולשה בגוף, חוסר שקט פנימי(גם בישיבה שלווה בפנים מתחוללת סערה) כאבים בכל הגוף. יש תקופות שיש הקלה ויש תקטפות שזה נוראי. קיבלתי כדור ציפרלקס שעזר לי מאוד בתופעות, הן נחלשו ואיכות החיים חזרה אליי. אחרי תקופה של חצי שנה ללא הכדור, עברתי לאחרונה המון שינויים, המון לחצים וזה גרם לי לסטרס כרוני בגוף שלא הצלחתי להשתחרר ממנו. כרגע הכאב הפיסי מהסטרס חלף ע"י לקיחת כדור להרגעה. אבל שוב חזרו כל הסממנים של העייפות המוגברת והבלתי נשלטת, החוסר שקט בגוף והחולשה. רציתי לדעת האם מצבי סטרס אכן מעוררים את תסמונת המחלה? האם זה הגיוני שכדור הציפרלקס עוזר לי למצב פיסי זה? (כמו כן עליי לציין שלא אובחנתי כסובלת מדיכאונות בכלל, כך שזה לא תסמיני דיכאון)

16/05/2011 | 11:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דנית, את מתארת מצב שניראה כמו שילוב של פיברומיאלגיה וסטרס נפשי ניכר עם תסמינים של עייפות ניכרת. סטרס בהחלט יכול להחמיר את התסמינים הפיזים ולכן צריך טיפול כוללני. אני ממליצה לך בכל זאת יעוץ פסיכיאטרי ולהתחיל טיפול שישלב את השני ההיבטים כמו הסיפרלקס שלקחת בעבר, כמו סימבלטה למשל. כדאי להתיעץ עם ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה וכן פסיכיאטר. בברכה

21/05/2011 | 10:52 | מאת: לא רופאה

יתכן ויש קשר למחסור של הויטמין ולכאבים

מנהל פורום פיברומיאלגיה