פיברו ובעיות שינה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/12/2009 | 13:57 | מאת: לא ישנה

בת 48 עם פיברומיאלגיה ובעיות שינה קשות (פאזת שינה מאוחרת, RLS, PLM). קבלתי מרשם לסירקאדין אבל אח"כ הבנתי שהוא מיועד לגילאי 55+ ולכאלו שמתקשים זמנית להירדם. 1. האם סירקאדין רלוונטי לגילי ולבעית דחיית השינה שאינה זמנית אלא נמשכת כבר שנים? 2. איך עוד ניתן לשפר את איכות השינה?

21/12/2009 | 09:30 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, הפרעת שינה הינה חלק מתסמונת הפיברומיאלגיה. סירקאדין הינו כדור שמכיל מלטונין, הורמון טיבעי שמעורב בתהליך השינה בבני אדם. כמות ההורמון הזה הולך ופוחת עם הגיל, ולכן תרופה זו מומלצת בעיקר לאנשים מבוגרים יותר שמתקשים להרדם, כי ידוע שרמת המלטונין שלהם נמוכה יותר מהרגיל. אבל, אין התווית נגד לתת תרופה זו לאנשים צעירים יותר יחסית, במידה וקיימת הפרעת שינה אמיתית, שמתלווה לפיברומיאלגיה למשל. המלטונין יכולה לשפר את איכות השינה בכל שלביה. דרכים אחרות לשפר איכות שינה בפיברומיאלגיה כוללות בעיקר ביצוע פעילות גופנית מתונה בשעות הערב כמו הליכה או שחייה . אני מניחה שניסית גם טיפול באלטרולט? אם לא תרופה זו משפרת את איכות השינה. בהצלחה

22/12/2009 | 20:16 | מאת: יעל

שלום לך,אני מבינה שיש לך בעיות שינה כבר שנים.אני נחספתי למדבקות תדר שעוזרות מאוד לשינה.כמו כן ישנן מדבקות נגד כאבים.לפרטים על המדבקות www.lifewave-il.com לפרטים נוספים www.hachlama.com בריאות והחלמה יעל

מנהל פורום פיברומיאלגיה