פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/04/2011 | 17:30 | מאת: ליאונורה

שלום ד"ר ואלרי,בשנת 2007 נקבע שיש לי פיברומיאלגיה אפילו השתתפתי בקבוצת מחקר לתרופה חדשה אז נאמר לי שזוהי תרופה שעוזרת גם לספורטאים,משהו על בסיס טבעי,בכל אופן לי זה לא עשה כלום אחרי זה קיבלתי תרופה אנטי-דיכאונית ומאחר וזו גרמה לי להיות הרבה יותר עייפה למחרת עד כדי שלא יכולתי לתפקד בבית,למעשה בקושי הצלחתי לקום מהמיטה ולכן סרבתי להמשיך בטיפול כזה אז הראומטולוג שטיפל בי סרב להמשיך לטפל בי.מאז אוקטובר 2009 אני ללא טיפול כלשהו ומצבי הולך ונהייה רע ואני מתכוונת ממש רע,מאז אוגוסט 2010 אני מתהלכת עם קביים,לא מצליחה לישון בלילות כמעט כלום המון כאבים כל תנועת גורמת לכאבים חזקים,ישיבה מעבר ל-10 דקות אין לי סיכוי לקום בצורה נורמאלית קשה לעלות מדרגות או לרדת,אני נופלת לא פעם,בקיצור החלטתי לחזור למעקב אבל נקבע לי תור רק לסוף יוני אני זקוקה לעצה מה עושים עד אז?.

03/05/2011 | 21:19 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאונורה, חשוב מאד ליהיות במעקב ולקבל טיפול.. למרות שמצבך ניראה קשה מאד מבחינה תפקודית, הדבר החשוב ביותר הוא לנסות לעשות פעילות גופנית מינימאלית על בסיס יומי, כגון הליכה או שחייה, אפילו אם זה רק 10 דקות ביום בהתחלה. במקביל, כדאי להתחיל טיפול תרופתי כגון אלטרולט בערב וכן לקבל הפנייה להידרוטרפיה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה