איזו תרופה במקום פלוטין מומלצת?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/04/2011 | 20:54 | מאת: יעלה

שלום לך, אני מוכרת בבטל"א כמי שסובלת מפיברומיאלגיה ותשישות כרונית. 4 שנים נטלתי פלוטין ומצבי השתפר תפקדתי באופן אופטימאלי.לפיכך הפסקתי לפני כשנה את התרופה. לאחרונה חטפתי זיהומים בשתן ובסינוסים ובעקבות עומס יתר פיזי ורגשי קרסתי.חודש וחצי אני שוכבת בבית עם חולשה וכאבים בכתפיים בשריריי הצוואר ועוד.התחלתי פלוטין שוב אבל משום מה התחלתי לסבול מעצירות קשה מהרגיל ומהפרעות שינה.הפסקתי למספר ימים את הפלוטין וישנתי מעט יותר טוב. חזרתי שוב ליטול אותה כדי שלפחות הכאבים יפסיקו אבל הפרעות השינה חזרו כולל העצירות הקשה.אני מבקשת לדעת האם יתכן שהפלוטין כבר לא משפיע או משפיע לרעה? כמו כן,איזו תרופה מומלצת במקומה כזו שלא גורמת לעצירות ולאי נוחות בקיבה.אציין כי אלטרולט וסימבאלטה לא התאימו לי.תודה.

26/04/2011 | 13:17 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יעלה. פיברומיאלגיה מתאפיינת בעליות וירידות.. כעת , אני מבינה שהבעייה העיקרית כרגע היא כאבים והפרעת שינה. תרופה טובה בשלב זה הינה אלטרולט , שעתיים לפני השינה. למה לא התאימה לך? חוסר יעילות או תופעות לוואי? אם לא היו תופעות לוואי, אני ממליצה לנסות שוב אלטרולט . אם לא , ניתן לנסות תרופה אחרת ממשפחת האנטי-דיכאונים, כגון איקסל או וויפקס, או כמובן, ניתן לנסות ליריקה במינון הדרגתי בערב לפני השינה, תרופה יעילה גם על השינה וגם על הכאבים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה