פיברו'- התייעצות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

31/03/2011 | 02:08 | מאת: avi

שלום ד"ר אלוש, אני בן 25 שסובל מפיברומיאלגיה כבר 5 שנים. לוקח ציפרלקס 10 מ"ג שלא כ"כ עוזר לכאבים (גם ליריקה,טרמדקס וסימבלטה לא עזרו). רופא כאב המליץ להוסיף אלטרולט כיוון שלדבריו לציפרלקס ואלטרולט יש שילוב טוב שיכול מאד לעזור. מאידך הראומוטלוג המליץ להוסיף קלונקס. ד"ר, אני מעוניין באמת להוסיף אחד מהשניים, אך יש לי בעיה נוספת של קושי רב לקום בבוקר בגלל נוקשות ועייפות רבה+ עייפות ותשישות במהלך היום. בנוסף לציפרלקס, מנסייונך מה מהקלונקס או האלטרולט יכול לעזור לתחושת הנוקשות והעייפות, או לפחות לא לעשות את המצב יותר גרוע? תודה מראש על כל עיצה. אבי

04/04/2011 | 22:26 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אבי, אני ממליצה להוסיף טיפול באלטרולט, טיפול יעיל בפיברומיאלגיה להורדת רמת הכאבים ושיפור איכות שינה, מה שמשפר גם את העייפות בבוקר. כדאי לקחת אותו כשעתיים לפני השינה, על מנת לא לקום רדום. רצוי גם להקפיד על פעילות גופנית סדירה כגון הליכה או שחייה, זה החלק החשוב ביותר בטיפול! בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה