עזרה באבחון- פיברומיאלגיה ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/03/2011 | 00:34 | מאת: גילה

שלום רב מבקשת את עזרתך כיצד ניתן לאבחן את ה-פיברומיאלגיה. בעלי .בגיל 58 סובל מכאבי שרירים מזה כשנתיים.ודכאון נפשי. בצע בדיקת MRI צווארי (בנוסף.לבעיות גב תחתון שמהם הוא סובל.ארכנואידיטיס עם כיס שתן נירוגני עם בעייה עיצבית ברגליים .EMG נזק ניורגני בינוני עד קשה בשרירים TIB ANT EDB דו צדדי יותר מימין.לא ניתן לשלול בוודאות מחלה של LOWER MOTOR NEURONS ) אך הבדיקה אינה ממלאת קריטריונים ל ALS . התבקש לעשות את ה- MRI הצווארי בעקבות סחרחורות וכאבי שרירים וחולשה בידיים.להלן תוצאות הבדיקה . ישור הלורדוזיס הפיזיולוגית עם שינויי אות דיפוזיים בגופי החוליות מעט היפואנטנסים ב- T1 וב- T2 . החוט בעל אות ומבנה תקין. כולל מעבר קרניו למעט מספר מוקדים של שינויי אות שאפרט בחתכים האקסייאליים. בגובה C3-4 בקע דיסק מרכזי קטן .לחץ מתון על קדמת השק החוט והצרות פורמינלית מינימלית מימין .ללא לחץ משמעותי על החוט או השורשים היוצאים בגבהים C2-3 ו- C4-5 . בגובה C5-6 בקע דיפוזי .הצרות מה של התעלה הגרמית ושל הפרמינות דו"צ . בגובה C6-7 בלט פראצנטרלי לשמאל עם בקע קטן .לחץ בינוני על החוט בעיקר משמאל והצרות פורמינלית משמאל .הפורמינה הימנית שמורה .לציין בגובה זה רושם לשינויי אות היפראנטנסים בחוט מוקדיים ..עם קושי ניכר בהליכה .( קרע במניסקוס ב- 2 רגליים . רגל ימין הקרע במניסקוס הפנימי .. ורגל שמאל קרע במניסקוס החיצוני.) לציין שהוא בקושי מתהלך ולא ברורה לנו הסיבה לקרע במניסקוס ועוד ב- 2 הרגליים . מה ההתרשמות שלך לאבחון המצב שהוא כרגע בלתי נסבל תודה מראש על תשובתך. גילה.

29/03/2011 | 15:06 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גילה, ניראה לי שהבעייה היא בראש וראשונה בעייה נורולוגית ויש להתיעץ עם נורולוג מומחה למחלות נורולוגיות ניווניות ו/או אוטואימוניות, לחזור על EMG של 4 הגפיים אצל מומחה ולבדוק במה מדובר. הקרעיים במניסקוס קרוב לוודאי אינם רלוונטים ואינם מסבירים את האי יכולת ללכת. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה