מדוע את לא ממליצה על בדיקת ויטמין D3

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/03/2011 | 22:18 | מאת: מבקשת לברר

כאשר יש מחקרים מקיפים והמלצות של רופאים שיש קשר בין פיברומיאלגיה ומחלות רבות למחסור של הויטמין

21/03/2011 | 15:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

כדי לסגור סופית את הנושא, אני שוב מסבירה. יש לבדוק רמות ויטמין D אצל חולים עם פיברומיאלגיה וגם עם מחלות אוטואימוניות או מחלות מפרקיות אחרות, ולתקן את הרמות אם יש צורך. אך ברור שגם אחרי תיקון של חוסר ויטמין D, אין שיפור אצל מאה אחוז מהחולים, ולהיפך, חולים רבים מפתחים פיברומיאלגיה למרות רמות תקינות של ויטמין D. בברכה

22/03/2011 | 12:58 | מאת: לא רופאה

האם את מבינה שהכאבים האלה נוצרים כתוצאה מעודף חומציות ורק ע"י לקיחת חומר בסיסי (סידן) עם הויטמין תיתכן הקלה לדלקת אחרת הגוף לוקח סידן מהעצמות וזאת הסיבה לאוסטאופורוזיס כעבור שנים

מנהל פורום פיברומיאלגיה