זקוקה לייעוץ

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/12/2009 | 22:12 | מאת: הדר

שלום אני בת 23 ולפני 7 שנים התחלתי לחוש קפיצות שרירים כאבי שרירים סחרחורת לאחרונה אי שיווי משקל נפילות אי יציבות בהליכה יש לי תופעות נוספות רבות כגון: טינטון באוזן שמאלית הבזקים בעין שמאל רעד וטיקים בגוף בזמן מנוחה בעיקר באצבעות, אני חשה תשישות קשה מאוד במהלך כל היום אין לי כוח לכלום אני מותשת גם לאחר שאני ישנה שעות רבות בלילה,לעיתים גם מתעוררת עם כאבים בגופי. בשל התופעות הנ''ל נטשתי את לימודי האוניברסיטה, אני מייחלת לחזור ולפתור את בעיתי שמגבילה אותי. אובחנתי בתסמונת הטכיקרדיה התנוחתית שכן הדופק שלי קפץ בטילט טסט מ-70 ל140 אי סבילות בעמידה, ודיברו איתי על אפשרות של פיברומאגליה למרות שיתכן ומדובר בטרשת נפוצה? בביצעתי סיטי מוח תקין ברה וופ וספ למעט אי סימטריה בברה היה תקין.. אני עייפה ממש אשמח לחוות דעתך? מתנצלת על אורך השאלה בבקשה לדעתך.. תודה מראש

14/12/2009 | 10:01 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום הדר, את סובלת זמן ממושך מתופעות שונות, חלקם מתאימות לפיברומיאלגיה , וחלקם פחות. לדעתי, את צריכה קודם כל לסגור את העיבוד לשלילת תרשת נפוצה באמת, כי האבחנה הזאת הועלתה. כדאי להבדק אצל נורולוג מומחה למחלה זו, למשל במרפאה של תרשת נפוצה בבית חולים איכילוב או תל-השומר או כל מרכז אחר המומחה לתחום זה. במידה ונשללה כל מחלה נורולוגית , יש להבדק גם על ידי ראומטולוג על מנת לבדוק אם מדובר בפיברומיאלגיה. כשיש אבחנה ברורה , הרבה יותר קל להתמודד עם המחלה ולהציע טיפולים מתאימים ולהקל עליך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה