בלוטות לימפה מוגדלות וCFS

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/02/2011 | 20:35 | מאת: אורן

שלום, אני בן 38 סובל 3 שנים מתסמונת התשישות הכרונית. לאחרונה התנפחו לי קצת בלוטות הלימפה בבית השחי עם רגישות וכאב קל. רופא המשפחה לקח שקיעת דם תקינה ואמר שכרגע זה תקין גם לא היה לי חום. אני חושש מאוד, האם זאת בדיקה מספיקה? איזה עוד בדיקות נהוג או כדאי לעשות? תודה

23/02/2011 | 21:27 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אורן בלוטות לימפה מוגדלות ורגישות בבית השחי בדרך כלל משניות לזיהום או פצע באותו זרוע. אם הבלוטות גדולות משמעותית ואינם נעלמות , כדאי להשלים בירור לחיפוס בלוטות אחרות בגוף שיהיו מוגדלות, לעשות US וביופסיה לפי הצורך.. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה