האם פיברומיאלגיה ? או תסמונת כאב כרונית אחרת ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/01/2011 | 21:59 | מאת: רון (בדוי)

שלום לד"ר ואלרי אלוש בן 43 לפני כחצי שנה החלו כאבי גב עליון הכולל צלעות (כל ההיקף) עד מרכז בית החזה, כתפיים, שכמות, צוואר ויד שמאל. שבוע מאוחר יותר וכך גם בהמשך (שבוע אחרי שבוע) הכאב התפשט למפרק שמאל ולמפרקי האצבעות לאחר מכן למפרק ימין והאצבעות, שרירי אמות הידיים וליד המרפקים בהמשך מפרקי כף הרגל והאצבעות ומעט מתחת לברכיים ושרירי הרגליים עד לאגן כולל. הכאבים גרמו לאי יכולת לתפקד ברמות בסיסיות כמו הרמת קניות מהרכב הביתה לדוגמא, הפסקתי את עבודתי כיוון שהינה פיזית ואין ביכולתי לתפקד מאז. בדיקות מקיפות הכוללות CT צווארי, מיפוי עצמות מלא, בדיקות דם לשלילת פרופיל ראומטי לא הניבו דבר. ביקורים אצל האורטופד אשר החליט להתחיל בסופו של דבר טיפול בליריקה. בתחילה מינונים נמוכים, עקב אי השפעה לאחר כחודש הוחלט על הגדלה ל - 150 מ"ג ליום. הטבה מסוימת ל -10 שעות ביום.כאשר אני בפעילות פשוטה יומיומית כלשהי הכאבים חוזרים לפרק זמן מסוים עד שפגה השפעת הכדור לחלוטין. אני ישן טוב יותר בלילות, הכאבים אינם כואבים דווקא בו זמנית אלא כל שנייה במקום אחר בגוף . האם ניתן להגיע למרפאתך לאבחון? עד איזה מינון ניתן לקחת ליריקה? תודה.

31/01/2011 | 12:09 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רון, כדאי באמת להבדק ולאשר את האבחנה של פיברומיאלגיה. מאחר והיגבת טוב לטיפול בליריקה, כדאי לנסות לעלות מינון של ליריקה , ניתן להוסיף עוד 75 מג ואף עוד 150 מג ( 300 מג ליום ב2 מנות) ולשפר את הכאבים ואת היכולת התפקודית. כדאי מאד לבצע פעילות גופנית מתונה הדרגתית אך סדירה, כל יום , הליכה או שחייה. כדאי לבקש גם טיפול בהידרוטרפיה. בברכה

03/02/2011 | 06:26 | מאת: לא רופאה

למחסור שלהויטמין יש קשר ישיר להרבה מחלות גם למה שאתה מתאר זה בדיקת דם פשוטה

מנהל פורום פיברומיאלגיה