שאלות לגבי פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/01/2011 | 12:07 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 30 10 חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי. ומאז סובלת מכאבים ומיחושים שונים ומשונים. החל מתחושות וכאבים ברגליים, עיקצוצים שריפה, נימלול, דקירות ,רעידות שרירים, לפעמים ממש כואב לי העור במגע כאילו קיבלתי מכה, כאבים מסוג של שריפה או דקירות שבאים והולכים באזור הניתוח , חולשה כללית בגוף, עייפות, אני סובלת שנים ממעי רגיז עוד מתק' הצבא ,מה שניכר גם כיום, לפעמים הפרעות בשתן תכיפות או צריבה במתן שתן, כאבים בזמן קיום יחסים . נבדקתי מכל כיוון אפשרי, החל מבדיקות דם תקינות , הייתי אצל נוירולוג מומחה באופן פרטי שהפנה אותי לmri מח ועמוד שדרה ששניהם יצאו תקינים, בדיקת emg תקינה, נבדקתי ע"י רופאת נשים שטוענת שהכל תקין למעט דלקת כרונית חוזרת ונשנית שקיימת בנרתיק. לאיודעת אם קשור אבל הויטמין d שלי נמוך מאוד. שמעתי על התסמונת הזו לא מזמן וכששאלתי את רופאת המישפחה היא לא התיחסה לתסמונת הפיברו' כמשהו שצריך לבדוק. אני מודאגת מתוסכלת וסובלת. התחלתי לא מזמן דיקור סיני ואכן היה שיפור יחסית רב , אך לאחרונה חליתי בשפעת והכאבים והמיחושים חזרו שוב...סליחה על המגילה אך מכיוון שהתור שלי לראומטולוג עוד חודשיים הייתי רוצה מאוד לשמוע מה דעתך , האם הסימפטומים נשמעים מתאימים לפיברומיאלגיה?

24/01/2011 | 21:38 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ליאת כלל הסימפטומים שאת מתארת והעובדה שבירור מקיף נמצא תקין מאד מתאים לפיברומיאלגיה. כדאי בהחלת להבדק אצל מומחה ולשקול טיפול תרופתי. בנתיים, ההמלצה הכי טובה הינה פעילות גופנית סדירה מתונה, כגון הליכה או שחייה כל יום בהדרגה. בהצלחה

28/01/2011 | 14:31 | מאת: טל

אנחנו בנות אותו גיל ועברנו היסטוריה דומה (קיסרי). אני אובחנתי ויכולה להמליץ לך על רופא אם את מעוניינת. אל ייאוש.

28/01/2011 | 22:58 | מאת: ליאת

היי טל, תודה על ההתיחסות וההזדהות , אשמח מאוד לקבל ממך המלצה לרופא ובכלל לשמוע קצת על החוויה והתחושות הפיזיות של המחלה אחרי הקיסרי ...

מנהל פורום פיברומיאלגיה