האם יש מקום לשימוש בתרופות להורדת ל"ד ודופק

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

27/12/2010 | 21:22 | מאת: שופ

שלום דר' ואלרי אלוש, האם לאור תשובתך,(, ידוע שהחולים בפיברומיאלגיה סובלים גם מהפרעה במערכת האוטונומית (חלק ממערכת העצבים ) שאחראית בין היתר על הדופק וגם על הלחץ דם, ולכן לא נדיר ליראות חולים עם תנודות בלחץ דם ובדופק.) יש מקום ליטול כדורים להורדת ל"ד, לאור ל"ד המשתולל הגבוה קבלת מרופאת המשפחה T. ENALADEX 5MG , כדורים להשדרת הדופק אני לוקחת כבר 10 שנים T. NORMITEN 25MG אולם באופן רגיל ל"ד והדופק שלי נעים סביב 100/60-125/75 ודןפק 56-60. תודה מקרב לב שופ 0ידוע שהחולים בפיברומיאלגיה סובלים גם מהפרעה במערכת האוטונומית (חלק ממערכת העצבים ) שאחראית בין היתר על הדופק וגם על הלחץ דם, ולכן לא נדיר לראות חולים עם תנודות בלחץ דם ובדופק.

11/01/2011 | 08:51 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שופ, יש לערוך מעקב אחר הלחץ דם ולרשום מדידות למשך שבוע שבועיים. במידה ונמדדים ערכים גבוהים של לחץ דם באופן קונסיסטנטי, יש לקחת טיפול בהתאם. הדופק שלך נראה לי טוב תחת טיפול בנורמיטן. בברכה

31/01/2011 | 17:44 | מאת: שו"פ

שלום דר' אלוש הערכים אינם גבוהים באופן קבוע יש תנודות, הרופא שלי ניסה T. ENALADEX 25MG שלא גרם לירידה בל"ד כשהיה בערכים גבוהים. הקרדיולוג שבדק אותי וערך לי בדיקות קבע שאין לי בעיה לבבית. אם כך מה יש לי? תודה

מנהל פורום פיברומיאלגיה