טיפול לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/12/2010 | 14:13 | מאת: רחמני רחל

שלום רב שמי רחל ואני חולה בפיברו כ-18 שנים. לאחרונה הטיפול שאני מקבלת הוא כולכיצין 2X1 ואלטרול 25 MG 2X1 וכמובן כדורים נגד כאבים אטופן או פורקסול או נרות אביתרן לאחרונה האבים מאוד חזקים השאלה שלי היא א. האם יכול להיות שהתרופות כבר לא משפיעות (אני לוקחת אותן מעל שנה ברצף) ב. האם כדאי להחליף אותן? ג.איזו תרופה היום מומלצת (ניסיתי סימבלטה במשך כ- שנתיים והחלפתי ביגלל שזה לא השפיעה על הכאבים. שמעתי שישנה תרופה חדשה בשם שירה, האם היא תרופה יעילה שכדאי לנסות? תודה מראש רחל

04/12/2010 | 22:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רחל, פיברומיאלגיה מתאפיינת בעליות וירידות , למרות הטיפול התרופתי. אם את לא מרגישה טוב תקופה ארוכה תחת הטיפול הנוכחי,אולי כן כדאי להחליף את הטיפול. מאחר וניסית כבר סימבלתה ואלטרול, אני ממליצה לנסות ליריקה, תרופה שונה במנגנון שלה מהתרופות ממשפחת האנטידיכאונים, ויעילה בפיברומיאלגיה. תתיעצי עם הראומטולוג או רופא כאב המטפל בך. בברכה

07/12/2010 | 16:19 | מאת: רותינקה

אני לא לוקחת תרופה לפיברומיילגיה מאחר ולפני מס שנים ,הופסק השימוש באלטרול,כי זה התנגש עם זריקות האוונקס שאני מזריקה לטרשת והרגשתי רע מאד. אני די מבולבלת כשהכל כואב איני יודעת האם זו הטרשת או הפיברומיילגייה,יש כעת החמרה בטרשת ,כאבי שרירים בזרועות,גב,כובד ברגליים,מה אוכל כן לקחת לכאבים? למיגרנות אני משתמשת בריזלט, וזה די עוזר לי.האם יש עוד דרכים לטפל מלבד תרופות?

מנהל פורום פיברומיאלגיה