מה לגבי בדיקת ויטמין D3 ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

27/11/2010 | 21:35 | מאת: ריבה

רציתי לדעת מה לגבי המלצה לבדיקת ויטמין D3

29/11/2010 | 12:36 | מאת: שילי

שלום ריבה התחלתי לקחת ויטמן d3 מתי עקב חוסר בויטמן מתי מרגישים הקלה?

30/11/2010 | 09:35 | מאת: ריבה

אני חושבת שאצל כל אחד זה אישי ואיאפשר לעמוד עם סטופר אבל ע"פי ניסיוני שלי ושל הסובבים אותי חשוב המינון של הויטמין לעומת היחס לחוסר ,רופא אינדוקרינולוג אמור לדעת לעשות את החישוב ועוד למדתי על עצמי שחשוב לקחת עם סידן גם זה ביעוץ של הרופא כי רופא שמתמחה בתחום אמור לדעת שאם לא מספקים לגוף סידן זמין הוא לוקח מהעצמות ועוד תהיי בקשר עם תזונאית שתדע לתת לך תזונה מאוזנת מבחינת חומציות - בסיסיות כאשר את פונה לתזונאית לייעוץ תבררי תחילה האם היא מתמצאת בתחום הספציפי הזה. תעשי גם פעילות שמתאימה לך מבחינה נפשית-רוחנית לרוגע , משהו כמו EFT ,מסאג ,יוגה כל פעילות מרגיעה טובה שנעים לך בה ,כי אז הגוף נימצא במצב שהוא לא מייצר חומציות ונימצא במיטבו לפעילות מטבולית בונה ומרפאה. כלומר לא! פעילות אינטנסיבית זה טעות כי הגוף מייצר הרבה חומציות בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ואז הוא זקוק להרבה חומר בסיסי לאיזון,(עצמות) אגב אצלי זה לקח כחודש עד שהרגשתי התחלת שינוי ומעט הקלה בכאבים אני לוקחת את השילוב המנצח כבר כ שלוש שנים חשוב להיות בביקורת של בדיקות כי אם ערך הויטמין לא עולה אחרי כארבעה-חמישה חודשים יש להעלות את המינון שוב בהדרכת רופא בילבד פשוט צריך למצוא רופא שיבין את הבעיה מהבסיס והוא ידע להדריך אותך נכון,(לצערי עדיין הרבה רופאים לא מבינים את הבעיה) אני מאחלת לך בהצלחה כי אני יודעת כמה הכאבים האלה משבשים את החיים ואיזה הקלה זאת כאשר יכולים להיתגבר על הבעיה,

30/11/2010 | 10:23 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ריבה, בשנים אחרונות,ויטמין D נקשר לנושא של כאב כרוני. כמה מחקרים הראו שיש שכיחות גבוהה יותר של רמות ויטמין D נמוכות מאד בקרב חולים עם כאב כרוני. לעומת זאת, סריקה גדולה שבדקה את כל המחקרים בנושא לא מצא עדות בשלב זה שטיפול בויטמין D בלבד משפר כאבים, ועוד פחות בפיברומיאלגיה. לכן המדיניות היא שצריך לבדוק ויטמין D ולטפל אם יש צורך, אך במקביל, יש לטפל בפיברומיאלגיה על ידי פעילות גופנית, הידרוטרפיה, טיפול תרופתי וטיפולים נוספים בהתאם לכל מקרה. בברכה

30/11/2010 | 11:56 | מאת: ריבה

תודה על תשובתך מבקשת אם אפשר לדעת היכן פורסמה הסקירה/סריקה הגדולה וע"י מי היא נעשתה ובאיזה תנאים , כי לידיעדתך נושא הויטמין שהוא אגב הורמון ביכלל קשור במחלות רבות נוספות שאני לא רוצה להתחיל למנות כי אז יתברר ש 90% מהמחלות קשורות בדרך זו או אחרת בעיניין ,פשוט עניין הכאבים זו בעיה שאני אישית עברתי לצערי, ששיבשה לי את החיים לחלוטין עד שהבנתי את פיתרונה ואני לא אומרת שרק לקיחת הויטמין (אגב הכרחי שיהיה בצרוף סידן אחרת זה לא משפיע)יעזור אלא גם תזונה שמורכבת מאיזון של חומציות-בסיסיות פעילות ספורטיבית מתונה (בשום פנים לא אינטנסיבית כי פעילות מוגברת מחמירה את המצב - כי היא מגבירה את כמות החומציות בגוף!) בתודה ויום ניפלא

מנהל פורום פיברומיאלגיה