האם פיברו / תשישות כרונית ?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/11/2010 | 16:31 | מאת: מיואש

שלום רב, מזה 6 חודשים אני חש עייפות וחולשה באופן מתמיד. הרגשה דומה לשפעת רק בלי חום. מרגיש כבדות בהליכה, ידיים חלשות, חולשת שרירים,אין כח ואין אנרגיות . במהלך היום ישנם רגעים בהם אני מרגיש טוב יותר אך מייד לאחר מכן שוב התשישות חוזרת. לפני כחודש החלו לקפוץ אצלי שרירים שונים בגוף, לרבות העפעף מעל עין שמאל שלא מפסיק לקפוץ. כמו כן מדי פעם אני מרגיש תחושת שריפה/עקצוצים בכפות הידיים ובזרועות. נבדקתי ע"י 3 נוירולוגים שלא מצאו כלום, בדיקת EMG תקינה, כרגע אני מומעד ל MRI מח ועמוד שדרה צווארי לשלילת מחלת MS. יכול להיות שיש לי בעצם את מחלת תשישות כורנית ו/או פיברו ? אשמח אם תכווני אותי להמשך בירור, למי עלי לפנות ??

22/11/2010 | 11:08 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, השילוב של טשישות למעלה מ6 שנים והתלונות הפונקציונליות שאתה מתאר בהחלט יכולים להתאים לטשישות כרונית/פיברומיאלגיה. במיוחד שאין סימנים נורולוגים בבדיקה. כדאי שבכל זאת תשלים את ה MRI, ככה שתיהיה בטוח שהכל תקין ותוכל לטפל בעצמך בצורה מכוונת. ניתן להיבדק על ידי ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה ויכול לעזור לך להרגיש יותר טוב. בברכה

27/11/2010 | 23:39 | מאת: אני

אם חסר לך תיקרא בגוגל מה המשמעות של מחסור שלו בגוף

28/11/2010 | 00:42 | מאת: מיואש

תחילה אציין שעברתי בדיקת MRI שיצאה (כמובן) תקינה, כעת ממתין לראומטולוג לשאלת מחלת תשישות כרונית/ פיברו. אכן קיים אצלי חסר בויטמין D אני לוקח בהנחיית הרופא 8 טיפות בכל יום. קראתי שיש קשר ואף הצגתי זאת בפני כל הרופאים שבדקו אותי. כולם טוענים שלדעתם אין קשר. אני מחכה לרופא שיגיד לי שכל התופעות מקורם במחסור בויטמין D ... בינתיים אני רץ מרופא לרופא ומבדיקה לבדיקה כבר חצי שנה ומחכה שערך הויטמין D שלי יעלה כבר ע"מ לדעת שכל הסיפור בגלל הויטמין הנחמד הזה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה