תופעות מוזרות - האם קשורות?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

11/11/2010 | 11:13 | מאת: anatush

אני מאובחנת כסובלת מ CFS ו- FMS מזה שנים רבות. לאחרונה (מאז יוני) אני סובלת מהתקפי קוצר נשימה והתכווצויות שרירים באזור החזה, השכמות, הסרעפת, הצוואר והידיים. ההתקפים הראשונים נמשכו מספר דקות, היום התף נמשך מעל ל- 12 שעות! זה התקף משתק - לא ניתן לשאוף שאיפה עמוקה, לשכב, לעמוד וכו'. פחות או יותר לשבת ולחכות עד יעבור זעם. שללנו בעיה ריאתית וכן בעיה נפשית (התקפי חרדה). הרופאים בספק אם מדובר בבעית גסטרו. ואני תוהה אם ידוע על מקרים כאלה מתחום הפיברומיאלגיה ואם ניתן לטפל אצל ראומטולוג?

15/11/2010 | 09:57 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, ההתקפים שאת מתארת,האופי שלהם, והעובדה שקיימים כבר כמה חודשים די שולל בעייה אורגנית ריאתית או לבבית. הייתי בכל זאת בודקת שאכן לא מדובר בבעיית גסטרו כמו גסטריטיס או אולכוס. אם גם זה נשלל, סביר מאד שמדובר בתופעה קשורה לפיברומיאלגיה וכדי לטפל ב, צריך לטפל באופן כוללני בפיברומיאלגיה עצמה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה