פיברומיאלגיה- מבולבלת

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/10/2010 | 00:19 | מאת: שירלי

שלום רב, אני בת 31 סובלת מקוליטיס במעי הגס ו-8 חודשים האחרונים מכאבים בפרקים. הרמאטולוג נתן לי לקחת במשך שבועיים ארקוקסיה 90 מ"ג וזה עזר וכמה חודשים היה לי שקט מכאבי הפרקים. בשבוע האחרון זה חזר מלווה בנפילות מתח, חולשה איומה, כאבים עייפות ושינה כלל לא רציפה. הרמטלוג המליץ על ליריקה עקב חשד גם לפיברומיאלגיה וכאבי פרקים. אך אני חוששת ליטול אותה עקב תופעות הלוואי. האם הכדור הזה חזק איך הוא משפיע? מה תופעות הלוואי שלו? האם ממכר? האם סביר ואופייני שיהיו לי נפילות מתח וחולשות לסירוגין במהלך היום? האם שחייה מומלצת לכאבי פרקים? סליחה על אורך ההודעה ועל כמות השאלות

01/11/2010 | 11:51 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שירלי, יתכן מאד והחולשה והעייפות והכאבים מהווים ביטויים של פיברומיאלגיה אך חשוב במקביל לבדוק אפשרות שאת סובלת מדלקת פרקים קשורה לקוליטיס. יש לערוך בדיקה פיזיקאלית מדוייקת ובדיקות מעבדה על מנת לקבוע אם יש מרכיב של דלקת בתלונות שלך , ואם כן לטפל בהתאם. במידה וזה נשלל, יש להתרכז בטיפול בקוליטיס ובמרכיב של פיברומיאלגיה וליריקה הינה אופציה טובה לטיפול במקרה זה. בכל מקרה , גם אם מדובר בפיברומיאלגיה וגם אם יש מרכיב דלקתי, שחייה מומלצת בחום! בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה