האם הפיברומיאלגיה התעוררה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/10/2010 | 19:52 | מאת: ג'ס

שלום רב, אני אובחנתי לפני שבע שנים כסובלת מפיברומיאלגיה. במהלך השנים הצלחתי להתגבר על תסמיני המחלה באמצעות דיקור סיני וטיפול פסיכולוגי מעמיק, ובמהלך השנים האחרונות אני מנהלת אורח חיים נורמלי לחלוטין ואפילו עם רמות גבוהות של פעילות ודחק (אני מנהלת הוסטל). לפני כשבועיים התחילו לי התכווציויות בבטן, ובהמשך הם התפתחו לכאבי בטן. הגעתי למיון שם אובחנתי עם PID, ומאחר ואני אלרגית לסוגים רבים של אנטיביוטיקה הוחל טיפול בציפרו ופלאג'יל. אחרי המנה השניה של הציפרו התחלתי לסבול מקוצר נשימה, ולכן הטיפול הוחלף לטריביד ופלאג'יל. במהלך השבוע האחרון מאז החלפת הטיפול כאבי הבטן ממשיכים, אולם הם משתנים במיקום ובעוצמה שלהם, ומוחמרים בעיקר לאחר מאמץ מעבר לקליל, כגון עבודות בית קלות, נסיעה במכונית וכיוב'. בינתיים הגיעו תוצאות המשטח שבוצע, והממצא הראה שהתרבית של צואר הרחם שלילית ואילו התרבית של השתן חיובית אבל לא משמעותית. בימים האחרונים גם התחלתי לסבול מקשיי הרדמות ושינה טרופה, עייפות וחולשה, וביומיים האחרונים נוספו כאבי גב ורגליים. היתכן שכאבי הבטן במקורם נגרמו מהפיברומיאליה? היתכן שבאמת היה זיהום והפיברומיאלגיה התעוררה בעקבותיו או בעקבות הטיפול התרופתי (הפלאג'יל ממש לא סימפטי...), והאם יתכן שכל התופעות הללו קשורות באמת לבעיה בבטן? בינתיים נקבע לי ביום ראשון US בטן, אבל אני לא יודעת מעבר לזה למי לפנות ואילו בדיקות כדאי לבצע. יש לציין כי מזה זמן רב אני מרגישה עייפות, קושי בריכוז, וקילוף ציפורניים, אולם מכיוון שאובחנה אצלי אנמיה שייכנו את כל התופעות לכך, למרות שגם כאשר רמת הפריטין וההמוגלובין חזרה לנורמה המשכתי לסבול מאותן תופעות. אשמח מאד להתייחסותך.

11/10/2010 | 23:03 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ג'ס, אני חושבת שמאד חשוב בשלב זה לבדוק אם אכן את סובלת מבעייה זיהומית או דלקתית בבטן(מעיים, מערכת השתן או גינקולוגי), ויש להשלים בדיקות דם והדמייה רלוונטיות. מצד שני, יתכן באמת שהפיברומיאלגיה מתעוררת, כפי שאת אומרת, יכול ליהיות בהמשך למחלה האקוטית שעברת כרגע. אני מציעה לך להשלים את כל הבירור הנדרש לגבי הכאבי בטן , ולקבל טיפול בהתאם לתוצטות, ובמקביל, להקפיד על פעילות גופנית ולשקול טיפול תרופתי לפיברומיאלגיה לפי הצורך. בברכה.

01/12/2010 | 11:19 | מאת: ריבה

אם חסר לך יש לזה קשר ישיר למה שקורה לך כתבתי באריחות על התופעה למעלה תיקראי שם את ההסברים

מנהל פורום פיברומיאלגיה