יעילות פרוביג'יל

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/08/2010 | 01:01 | מאת: גל

ידוע לי שפרוביג'יל מסייעת לערבות או לפחות לערות. גם אם אין עדיין אינדיקציה לפיברומיאלגיה מדוע הרופאים לא מציעים תרופה זו למרות שכבר כמה וכמה חולי פיברומיאלגיה עושים בה שימוש ?

09/08/2010 | 14:57 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גל, פרוביג'יל הינה תרופה השייכת לקבוצה של "סמים" המסוגלים לגרום להתמכרות, ויכולה לגרום לתופעות פסיכיאטריות ואופוריה. היא ניתנת בהטוויות מסויימות, בעיקר בהפרעת שינה קיצונית, ונדרש מעקב צמוד של החולה . היא אינה מומלצת כטיפול שותף בפיברומיאלגיה בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה