פיברומיאלגיה המשך

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/07/2010 | 10:21 | מאת: רותם

שלום ד"ר אלוש עשיתי את הבירור המקיף אצל כמה אורולוגים וגניקולוגים מומחים, כולל ציסטוסקופיה ו- MRI אגן על מנת לשלול לחץ חיצוני על שלפוחית השתן. כל הבדיקות יצאו תקינות. אבל אם אני אלך שוב לפרופ' בוסקילה ועדיין אין לי את כל נקודות ההדק אלא רק כאבים בכל הגוף הוא שוב יגיד לי שהוא לא יכול לאבחן פיברומיאלגיה אלא רק תסמונת הכאב הכרוני... שאלתי היא האם הסימפטומים של כאב בכל הגוף ושלפוחית רגיזה (זה גם לא זה, בדקתי) יכולים להגרם מעוד מחלות ולא רק פיברומיאלגיה? האם מחלת הנשיקה יכולה להשפיע בצורה כזאת על בנאדם? תודה רבה, רותם

26/07/2010 | 22:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רותם, אם עשית בירור מקיף שהיה תקין לחלוטין, הסבירות שמדובר בתסמונת פונקציונאלית (כלומר תלונות ללאפגיעה אורגנית אוביקטיבית) גבוהה. לצורך העינין , שי לך תסמונת של כאב כרוני מפושט ותלונות אורינריות כרוניות, ולא כל כך חשוב אם נקרא לזה פיברומיאלגיה או לא. מחלת הנשיקה נקשרה לתסמונת של טשישות כרונית למרות שאין הוכחה חד משמעית לקשר ישיר בין השתיים. מה שחשוב כרגע, זה לטפל בסימפטומים וכל עוד שאת בהריון , צריך להתמקד בפעילות גופנית והידרוטרפיה, ולשקול בהמשך טיפול תרופתי לאחר הלידה. בהצלחה

30/07/2010 | 18:23 | מאת: אייל

אני גם סובל מפיברו ומשלפוחית רגיזה - חשבתי שאני היחידי כי אף לא קראית שעניין התכיפות במתן שתן הוא סימפטום

מנהל פורום פיברומיאלגיה