פאנציטופניה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/07/2010 | 00:28 | מאת: אני

הראומטולוגית שלי אומרת שיש לי פאןציטופאניה מסוכנת ושחייבם אשפוז ובדיקת מח עצם ובידוד כי כרגע מסוכן על כל כך כדוריות לבנות נמוכות. מה זה בכלל פאןציטופאניה ? עד עכשיו היא אמרה שזה לויקופניה - מה ההבדל ? ברור לה שזה לא מהתרופות הביולוגיות - איך היא יודעת ? אני לקוחת ברזל כבר שנה רצוף ועדיין המחסנים רייקים וגם הברזל המידי - זה קשור ? במקור כבר 28 שנה שיש לי בכצט ונוירובכצט כולל פגיעה עורית, עיניית וכלי דם. אולי גם ספונדיליטיס כולשהי.. . תודה רבה רבה אני

20/07/2010 | 10:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, לופוניה היא ירידה במספר הכדוריות הלבנות. פנציטופניה היא ירידה משמעותית במספר הכדוריות הלבנות, האדומות וגם הטסיות. אני ממליצה בחום להישמע להמלצות הרופאה המטפלת שלך, ויש בהחלט צורך בבדיקת מח עצם על מנת לברר מה הסיבה לתופעה הזאת. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה