תרופות בהנקה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

15/07/2010 | 09:47 | מאת: עירית

שלום האם יש תרופות לטיפול בפיברו שניתן לקחת בהנקה? אני רוצה להתחיל טיפול תרופתי, על איזה תרופה את ממליצה במיוחד? תודה רבה

20/07/2010 | 10:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום עירית, רוב התרופות בשימוש בפיברומיאלגיה כגון אלטרולט או SSRI מופרשים בחלב אם ויכולות להשפיע על התינוק . לכן , אם אפשר , עדיף לדחות התחלת הטיפול התרופתי לאחר סיום ההנקה או לפחות לקראת סוף ההנקה (למשלם כשמניקים רק בערב, ניתן לקחת את הכדור לאחר ההנקה שיתפנה עד ההנקה הבאה בערב למחרת). בתקופה שלאחר הלידה, חשוב להקפיד על פעילות גופנית וכן טיפול הידרוטרפי שתורמים רבות לשיפור צסמינים של פיברומיאלגיה. בהצלחה ומזל טוב!

מנהל פורום פיברומיאלגיה