כאבים פתאומיים ותוקפים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/07/2010 | 19:40 | מאת: ש.

מאובחנת כסובלת מפיברומיאלגיה. בנוסף לכאבים התמידיים ברגליים ובברכיים מפעם לפעם אני סובלת מכאבים פתאומיים, תוקפים ומשתקים בגב התחתון שלא מאפשרים לי לתפקד. קראתי בפורום פיברומיאלגיה בחו"ל על מתן אקטיק לכאבים שכאלה, אבל כשעליתי לאתר של התרופה בארץ הבנתי שהיא נרשמת לחולי סרטן. האם יש אפשרות לקבל אותה גם לפיברו'? לתשובתך אודה

15/07/2010 | 21:21 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ש. אקטיק הינה תרופה נגד כאבים ממשפחת הנרקוטיקה (דמוי סמים), בשימוש במצבים של כאב כרוני שלא היגיב לתרופות אחרות. זאת לא תרופה מומלצת בכלל בפיברומיאלגיה. כמו כן, יש סכנה ממשית של התמכרות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה