סוףסוף

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/07/2010 | 16:12 | מאת: נעמיפו

אני חושבת שסופסוף אני מתחילה להאמין שאני לא מדמיינת ושהסבל שלי אמיתי. עברתי על הודעות בפורום הזה ואני די משוכנעת שאני סובלת מפיברומיאלגיה. כאבי שרירים בגפיים ובגב תחתון, מלווים בנוקשות בכל הגוף,עייפות שאינה קשורה בשעות שינה, דיכדוך ובאופו כללי חוסר אנרגיה. לאחר תקופה של כחודשיים שלושה של תופעות כאלה בעוצמה רבה, חלה הקלה של כחודשיים ואילו עכשיו, שוב חזרו הכאבים מלווים בשאר התופעות. השאלה הדחופה כרגע, היא, האם ניתן לקחת תרופה שמקלה על הכאבים שציינתי?(אני לוקחת כבר ציפרמיל ) יש לציין שאין לי בעיות שינה. בבדיקות דם( אצל רופא משפחה ) לא נמצאו ממצאים. בעקבות ההמלצות שלך אגש להיבדק אצל ראמוטלוג. תודה נ.

05/07/2010 | 15:05 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נעמיפו, כדאי באמת קודם כל להיבדק ולאשר את האבחנה. ניתן בהחלט לקבל טיפול תרופתי מתאים אם הסיפרמיל לא משפר סימפטומים. כמו כן, מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה וניתן גם לעשות הידרוטרפיה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה