האם זו שפעת או פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/05/2010 | 22:46 | מאת: משה

שלום, אני בן 36, בריא בדר"כ. מזה יומיים אני סובל מכאבי שרירים חזקים שמרגישים ממש כמו כיווץ שרירים. זה מתחיל בשריר הקדמי של יד ימין ובזרוע יש שמאל ומתפשט לכל הגוף - גב, רגלים ומפשעות שרירי בטן וכו'. 2 אקמול עוזרים מאוד (מורידים 95% מהכאב) לכמה שעות ואז הכל חוזר. חשבתי על סוג של שפעת אבל מעבר לכאבי השרירים אין תופעות כל נוספות. התאור של מתח, לחץ וחוסר שינה מתאים מאוד שנתיים האחרונות בחיי אבל עד לפני יומיים הכל היה בסדר. ניתן ליחס את זה לשפעת שאין לה תופעות נוספות? תודה מראש על התגובה ובריאות לכולם.

10/05/2010 | 08:55 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום משה ניראה לי שמאד מוקדם כדי אפילו לחשוב על פיברומיאלגיה ! פיברומיאלגיה הינה תסמונת של כאבים מפושטים וכרונים. אתה לא מציין אם יש לך חום, שיכול לגרום לתופעות כאלא של כאבי שרירים. אולי עשית פעילות גופנית מוגזמת? בכל אופן , אם הכאבים ממשיכים, כדאי לפנות לרופא המשפחה להיבדק ולפי הצורך לבצע בדיקות דם. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה