פיברומיאלגיה וCFS

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/04/2010 | 20:23 | מאת: rag

שלום וברכה. אני בת 26, לפני כשנה התחלתי לסבול מעייפות רבה, כאבי מפרקים וכאבים-עייפות -בשרירים. בדיקות דם שונות היו תקינות. במהלך השנה האחרונה הכל החמיר- העייפות התגברה מאוד ואני מוצאת את עצמי קמה גם אחרי 7-8 שעות שינה ומרגישה כאילו לא ישנתי ( אני גם מרגישה שהשינה שלי לא אפקטיבית, גם כשאני מאוד עייפה קשה לי להרדם ואני מתעוררת מס' פעמים בלילה) כאבי הפרקים (בעיקר- ברכיים, מרפקים ושורש כף יד) שלי החמירו מאוד עד הגבלה בפעילות (לא הגבלה בטווח תנועה, אני פשוט נמנעת מכל מיני דברים מכיוון שכואב לי) הייתי אצל רופא המשפחה, שאמר לי שיש לי אולי פיברומיאלגיה ואולי CFS. רציתי לשאול כיצד מאבחנים את המחלות הללו ? (האם זו הבחנה בהכרח אבחנה בשלילה?) וכיצד מבחינים ביניהן? (הרופא רק אמר לי שזה בטח מה שיש לי, מה אפשר לעשות כדי "להוכיח"שזו האבחנה /לשלול דברים אחרים? מה עוד יכול להיות בDD למצב?) האם יש טיפול אפקטיבי והאם יש הגעה לריפוי מלא באחת מהמחלות הללו? תודה רבה.

21/04/2010 | 12:37 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום rag אבחנה של פיברומיאלגיה נעשת על ידי רופא ראומטולוג לאחר שישמע את הסיפור שלך, יבדוק אותך, ויעיין בבדיקות דם או הדמייה שכבר בוצעו. לא מדובר בהכרח באבחנה דרך השלילה , אך לאחר הערכה ראשונית, הרופא יוכל להחליט אם לשלוח אותך לבדיקות נוספות על מנת לשלול מחלות אחרות. פיברומיאלגיה ו CFS משתייכות שתיהן לקבוצה של מחלות פונקציונליות עם סימפטומים שיכולים ליהיות משוטפים. אפשר בגדול להגיד שהסימפטום של עיפות הכי בולט ב CFS ו הכאב הוא הבעייה המרכזית בפיברומיאלגיה. יש דרכי טיפול כוללים תרופות ופעילות גופנית ואפשר להגיע להטבה משמעותית אם לא לריפוי מלא. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה