האם מותר לעשות מקלחון שיזוף

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/05/2014 | 10:34 | מאת: קרן

שלום רב, אני חולה בדלקת פרקים כשמונה שנים, נוטלת פלקווניל+מטוטרקסט+פרדניזון. בחודש האחרון אני מטופלת רק בפרדניזון 10 מ"ג. רציתי לדעת האם מותר לעשות מקלחון שיזוף באופן חריג(רק כי יש לי אירוע משפחתי חשוב והרגליים שלי מלאות בסימנים כתוצאה מנטילת הפרדניזון). מחכה לתשובתך בהקדם... תודה ויום טוב

25/05/2014 | 12:53 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום קרן, לא ברור איזה מחלה בידיוק יש לך, ולמה את הפסקת את הטיפול ונוטלת רק פרדניזון... בכל מקרה, אם את מתכוונת לשיזוף בהתזה במקלחת, אין בעייה. אם את מתכוונת לשיזוף במכונות UV, את צריכה להתיעץ עם הרופא המטפל שלך שיודע את האבחנה המדוייקת שלך. בברכה

25/05/2014 | 13:47 | מאת: קרן

שלום ד"ר אלוש, אני מודה לך על תשובתך המהירה. אני סובלת מ-RA והפסקתי את הטיפול משום שילדתי והנקתי. כרגע אני אחרי ההנקה אבל טרם חזרתי לטיפול. לגבי השיזוף אני מעוניינת לעשות במכונת UV, האם הדבר אפשרי? תודה רבה

מנהל פורום פיברומיאלגיה