תסמינים ללא הבחנה דחוףףףףף

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/11/2009 | 08:52 | מאת: דיכאונית

שלום רב אני בת 38 וחצי נשואה ואמא ל3 ילדים מזה כ8 וחצי שנים אני סובלת מדכאון קשה עם עליות וירידות .בשנתיים האחרונות אני סובלת מאוד כמובן שאני מטופלת בכדורים ובשיחות אצל פסיכולוגית ופסיכיאטר אחת לשבוע באופן קבוע .יש לי בעיה מאוד רצינית שאף רופא לא עולה עליה אני סובלת מכאביי שרירים ועצמות אינני יכולה לישון באופן רצוף בלילה אני מאוד עייפה וקמה בבוקר מאוד תפוסה וכואבת ואחת לחודש יש לי כאביי שרירים בכל הגוף למשך שבוע ומקיאה יום אחד בלילה יש לי גם דלקת בכתף עשו לי המון בדיקות דם הכל יצא תקין גם בדיקות לפרקים יצאו תקינות אינני יכולה להרים שקיות בידיים כשהידיים מופנות למטה אינני יכולה גם לנקות משהו כשהיד מורמת נשלחתי לאורטופד ששלח אותי לראומטולוג והראומטולוג הפנה אותי חזרה לרופא המשפחה עם מכתב להפנות אותילראומטולוג מיוחד לפיברומלגיה בסורוקה התור שנקבע לי ב10.6.2010 איך אפשר לחכות עד אז? יש לי כמה שאלות אני עובדת בניקיון ונורא קשה לי עם זה האם ביטוח לאומי יכול לעזור לי? דבר שני בשנה האחרונה קיבלתי פעמיים דלקת בבלוטת התריס האם יש קשר? מה אפשר לקחת כדיי שיהיה לי מרץ כמו פעם?הפסקתי לצאת מבית כי אני נורא מתעייפת לא הולכת לאירועים זה מעייף אותי ואחר כך אין לי כח לקום מהמיטה אנא את עזרתכם הדחופה

08/11/2009 | 22:21 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, כתשובה לשאלות שלך,ניראה שאת צריכה ליראות דחוף רופא ראומטולוג שמתעניין בפיברומיאלגיה. תשמרי על התור שלך בסורוקה בעוד 8 חודשים אבל בנתיים, תנסי ליראות משהו אחר. על מנת שהביטוח לאומי יכיר בך ויעזור לך, את צריכה קודם כל אבחנה. אבחנה נכונה הכחית גם כדי להתחיל טיפול מתאים: ישנם טיפולים אנטידיכאונים שהם גם טיפול לפיברומיאלגיה , כמו סימבלטה למשל. תתחילי לבצע פעילות גופנית מתונה כגון הליכה באופן הדרגתי אבל כל יום, זה יעזור לך להרגיש פחות עייפה . בהצלחה

14/11/2009 | 19:53 | מאת: יעל

שלום לך,עושה רושם שאת סובלת מאוד קשה,מעבר לקושי הפיזי הכאבים והעייפות מריצים אותך מרופא אחד לשני. לגבי אבחנה את יכולה ללכת אל פרופ בוסקילה שהוא המומחה לפיברומיאלגיה דרך המושלם-התשלום הוא גבוה אבל מקבלים כחצי מהסכום.או שתחפשי דרך עמותת אסף יש להם רשימה של רופאים תוכלי ליצור איתי קשר יש לי את הרשימה ואני לא יודעת היכן את גרה ומי קרוב אלייך,להמתין ממש לא בא בחשבון. בינתיים הליכה אכן תעזור, תוכלי להכנס לאתר מרכז להתמודדות עם מחלה www.hachlama.com וליצור איתי קשר 054-4510869 בריאות והחלמה יעל

מנהל פורום פיברומיאלגיה