כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/02/2014 | 11:44 | מאת: st

שלום רב כחולת פיברומיאלגיה אני סובלת מכאבים חזקים וחדים במפרקים ובשרירים. בעיקר מפרק כתף ברך כף רגל וכף יד. לפעמים הכאבים עוברים בכל הגוף ולפעמים כאב קבוע שנשאר כשלושה חודשים ונעלם כמו שבא. לפני כשבועיים התחיל לי כאב בשריר הזוקף בצד שמאל של הגב. אין בעיה בחוליות או בעמוד השידרה. בבדיקה רפואית נאמר לי שהשריר תפוס מאוד. מרבישה כאב חד ומםלח כשמרימה את בני הקטן וכד. הכאב לא עובר ויש ימים שמחמיר. בימים האחרונים יש לי גם חום גבוה וכאבי שרירים בכל הגוף אפילו כאבי שיניים. כנראה סוג של שפעת בנוסף. האם כאבי גב כאלה יכולים להיות תסמין של הפיברו?

10/03/2014 | 11:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, כאבי גב עם שריר תפוס יכול בהחלט להיות חלק מפיברומיאלגיה. בנוסף, ברור שאם יש מחלת חום ויראלית, יש החמרה בכאבי שרירים... ממליצה להתמקד בטיפול פיזיוטרפי, מסג' , הידרוטרפיה על מנת לשחרר את הכאב ולהקפיד על פעילות גופנית מתונה . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה