רמת המאמץ של פעילות אירובית

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/02/2014 | 18:48 | מאת: מיכל

ד"ר אלוש שלום, אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה לפני כחודשיים לאחר חודשים רבים של כאב ואני מטופלת באלטרולט שעזר במידה מסויימת. אני מעוניינת להתחיל בפעילות גופנית באופן קבוע אך מתקשה להחליט באיזו כדאי. קראתי באתר מאמר ונכתב בו כך: "ההמלצה היא לבצע פעילות גופנית אפקטיבית ברמה שמייצרת שליטה על הגוף, ותורמת לתחושה טובה ומפחיתה סימפטומים פסיכולוגיים של פיברומיאלגיה." איך אדע שהפעילות הגופנית היא אפקטיבית? ובאיזו רמה על הפעילות להיות? אשמח לסיוע תודה! מיכל

17/02/2014 | 12:36 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מיכל, קודם כל ברכות על החלטה הנבונה להתחיל בפעילות גופנית. ההמלצה היא לבצע פעילות אארובית מתונה (הליכה, שחייה, אופניים, ריקוד) שמעלה את הדופק בצורה מתונה בלבד. יש להתחיל פעילות גופנית באופן הדרגתי, על בסיס יומי, ולעלות בהדרגה את משך זמן הפעולה. עדיף 20 דקות הליכה כל יום מאשר שעה פעם בשבוע! כדאי גם לעסוק בפעילות שאת נהנת ממנה על מנת להתמיד בה ולשפר גם את המצב הפסיכולוגי. בהצלחה!

מנהל פורום פיברומיאלגיה