פיברומיאלגיה והתקן מירנה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/02/2014 | 19:54 | מאת: חיה

שלום רב, יש לי פיברומיאלגיה ראומטית, הכאבים מאוזנים, רק סובלת מעייפות וכאבי שרירים ועצמות לאחר מאמץ, אבל סה"כ עובדת ומתפקדת (אמנם לא כמו שהייתי רוצה). אינני לוקחת תרופות. המחלה התפרצה לאחר הלידה לפני 9 שנים. היום אובחנתי עם אנדומטריוזיס, והומלץ לי להשתמש בהתקן מירנה. האם ההורמונים שמופרשים על ידי ההתקן יכולים לגרום להחמרה בפיברומיאלגיה ? תודה רבה, חיה

13/02/2014 | 12:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום חיה, באופן טאורטי, הורמונים יכולים להשפיע על מהלך פיברומיאלגיה. אבל אם את בסך הכל מאוזנת, ומדובר במינון קטן של הורמונים שמופרשים לגוף במקרה של מירנה, וזה טיפול חשוב עבורך, אני לא חושבת שיש עם זה בעייה. ממליצה לך להקפיד על פעילות גופנית סדירה. בברכה

13/02/2014 | 13:34 | מאת: חיה

לד"ר אלוש תודה רבה. לגבי פעילות גופנית בכל פעם שניסיתי לעשות אפילו תרגילים עדינים שלמדתי בפיזיותרפיה היו לי התקפים של כאבים ויצאתי מאיזון לכמה ימים, לכן אני לא עושה שום פעילות ומרגישה ממש מנוונת, אפילו אחרי חצי שעה במטבח אני מרגישה עייפות בשרירים של הגב. על איזה פעילות גופנית את ממליצה? אשמח מאוד לעצה, תודה מראש, חיה

מנהל פורום פיברומיאלגיה