האם מתאים לפיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/01/2014 | 17:25 | מאת: ענת

ד"ר אלוש שלום, בת 28, בשלושה שבועות האחרונים סובלת מאוד מחולשה/כאבי שרירים. בבוקר כשאני מתעוררת וקמה מהמיטה כואבים לי השרירים ברגליים/ברכיים. כך גם כאשר אני עולה במדרגות. בנוסף, יש לי כאבי שרירים גם בכתפיים שבאים לידי ביטוי, כאשר אני מסתרקת או למשל מרימה את המכנסיים (לאחר ישיבה בשירותים). בגדול, כאשר אני פעילה פחות מרגישה את השרירים. אך, ישנם מצבים (כפי שפירטתי, שבהם ישנם כאבים גם בעת פעילות. כמו: הרמת המכנס לאחר הליכה לשירותים). בבדיקות דם בגדול הכל תקין, למעט חריגות קטנות: UREA 15 , WBC 4.5, Creatine 0.5. בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לי אפטות בפה. האם התסמינים מצביעים על פיברומיאלגיה? האם יש לך השערה למה התסמינים מתאימים? תודה

24/01/2014 | 07:02 | מאת: אורחת

לגבי השרירים, שימי לב אם הפעלת מאמץ יתר על השרירים בתקופה האחרונה, האם נרשמת לחדר כושר, סטודיו וכד'. האם התחלת להשתמש בכדור חדש. האם עברת טיפול שיניים מאסיבי. חוץ מזה, יש וירוסים שמשפיעים בחולשה וכאבי שרירים ללא סימני התקררות מובהקים. אולי כדאי לבדוק האם לקית במחלה הנשיקה לאחרונה. לגבי האפטות, מישהו כתב על כך מנסיונו בקישור: http://www.talgalili.com/2009/03/690. המון בריאות

26/01/2014 | 15:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ענת, מוקדם מידי כדי לדבר על פיברומיאלגיה.. יש להיבדק באופן יסודי, לבדוק אם יש חולשת שריר אמיתית (בדיקה נורולוגית) , לבדוק CPK , שעולה בדם כאשר יש פגיעה בשרירים, מדדי דלקת? האם היהת חולה באיזה מחלת חום לפני זה, מחלה ויראלית? אם כל הבירור תקין ונשלל בעייה אורגנית, יש להקפיד על פעילות גופנית על מנת לחזק את השרירים ולשפר תפקוד. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה