סימבלטה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

10/12/2013 | 08:01 | מאת: רונ י

אני מנסה להיגמל בהדרגה מסימבלטה, ונתקעתי בשלב של 30 מ"ג יום כן יום לא. אם אני לא לוקחת את התרופה יומיים ברציפות, ביום השני אני כבר מרגישה לא טוב פיזית. קראתי שאסור לחלק את הקפסולה וליטול את התכולה שלה במים כי היא מזיקה לגוף אם אין לה כיסוי. אז זה מה שעשיתי: רוקנתי קפסולה אחת לגמרי, ושפכתי חצי מהתכולה של קפסולה שנייה לתוכה, כך שיצרתי שתי קפסולות סגורות של בערך 15 מ"ג כל אחת. האם זה בסדר ליטול אותן כך?

16/12/2013 | 10:20 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רוני, אכן לפי הוראת היצרן אסור ליטול את התרופה כשאינה בתוך הקפסולה. לכאורה, ניתן לעשות מה את עושה ואז את יכולה לקחת 15 מג יום יום לא לפני שאת מפסיקה. אבל יש לקחת בחשבון שגם כך יתכנו תופעות לוואי של גמילה מהכדור שאמורים לחלוף תוך כמה ימים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה