פיברומיאלגיה ותת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/11/2013 | 08:35 | מאת: שואלת

שלום אני בת 32. 5 חודשים אחרי לידה סובלת מכאבים בכל מיני מקומות שונים בגוף. רופאת משפחה חושדת שזה פיברומיאלגיה והפנתה לראומטולוג. ראיתי באינטרנט שיש קשר לבלוטת התריס והרי אני כבר 15 שנים עם תת פעילות (כיום מאוזנת מבחינת TSH)ולהורמון T3 אותו אף פעם לא בודקים לי רק TSH כאמור. האם לדעתך אני בכלל צריכה לפנות לאנדוקרינולוג ולא לראומטולוג? בברכה ובתודה רבה מראש

07/12/2013 | 23:02 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אם הבדיקות TSH ו T4 תקינות בתקופה אחרונה, אין סיבה לבדוק גם T3. אם את סובלת מכאבים במקומות שונים בגוף, אחרי לידה, חשוב מאד להיבדק אצל ראומטולוג. תבקשי מרופאת המשפחה בדיקות דם רלוונטיות (מדדי דלקת וסממנים של מחלות מפרקים) לקראת הביקור אצל הראומטולוג. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה