שאלות ב שני נושאים: רמוטיב וגלי הלם

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/02/2010 | 22:24 | מאת: בתיה

שלום דר' ואלרי לפני מספר שנים אובחנה פיבורמילגיה.אני מתמודדת איתה ללא תרופות.בשנה האחרונה אובחנה הסיידות בקצה גיד אכילס בחיבור לעצם העקב.דבר שגורם לי סבל רב (נוסף)מקשה על ההליכה,מה שמפריע לי לפעילות גופנית בסיסית שכה חשובה עבורי,ומשפיע מאוד על מצב רוחי.לאחרונה שמעתי על רמוטיב,בהתיעצות עם רופאת משפחה,חשבתי לקחת.משום מה יש לי עדיין חשש שמא כשאפסיק המצב (מבחינת מצב הרוח או הכאב)יוחמר יותר מכיום.מה דעתך? שאלה שניה נוגעת לטיפול שהומלץ לקרסול - גלי הלם. מברור שעשיתי הטיפול כרוך בכאב עבור כל מטופל,ובגלל הפיברו אני כמובן חוששת יותר.האם יש משהו לשכדאי לעשות/לדעת לפני הטיפול?מה דעתך? מאוד תודה לך

23/02/2010 | 10:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום בתיה, הטיפול בהיסתיידות בגיד אכילס הוא בעיקר בפיזיוטרפיה, גם טיפול מקומי שיכול לפרק את ההיסתיידות וגם תרגילים שמחזקים את השרירים ואת הגידים. אין הרבה אופציות אחרות,ויחסית מסוכן לעשות הזרקה מוקמית לגיד האכילס. כמו שאת אומרת, חשוב מאד להמשיך לעשות פעילות גופנית כדי למנוע התגברות של פיברומיאלגיה , אולי אפשר לתקופה הזאת להחליף את ההליכה בשחייה? לגבי הרמוטיב, אם את מרגישה שאת זקוקה לטיפול אנטי-דיכאוני, רמוטיב ניראת לי דווקא אופציה טובה. בהצלחה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה