איבחון פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

23/10/2013 | 17:57 | מאת: שושנה

האם יתכן מצב שרופא ראומטולוג לא יודע לאבחן פיברומיאלגיה או תשישות כרונית. כמה זמן לוקח לאבחן זאת. לצערי נתקלתי בתופעה מחרידה נבדקתי אצל 3 ראומטולוגים ושאלתי אם יש לי פיברומיאלגיה וענו לא. ללא שום בדיקה קלינית.בשנת 2004 נבדקתי על ידי ראומטולוג ובאופן חד משמעי קבע שיש פיברומיאלגיה. יש לי בשנה האחרונה שקיעת דם מוחשת 115 יורד ל 90. עם כאבי שרירים ועצמות. לרופא משפחה יש תשובה תקחי משהו נגד כאבים 6 אקמול ליום כל מה שעוזר רוקטס וגם טרמדקס. הוא לא יודע? כרגע אני לוקחת ארקוקסיה שעוזרת מעט אבל לא פותרת את הבעיה.איזה בדיקות יש לעשות ומי מחליט. האם רופא משפחה? שלא יודע?

04/11/2013 | 13:37 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שושנה, את צריכה איבחון מדוייק של תלונותייך ושל הממצאים בבדיקות דם. יתכן ויש לך פיברומיאלגיה ומחלה דלקתית בנוסף..., יתכן והשקיעת דם הגבוהה אינה קשורה לכאבים ונובעת מסיבה אחרת.., או יכול להיות שאין לך בכלל פיברומיאלגיה. כדי להחליט, את צריכה להיבדק על ידי ראומטולוג טוב שגם מבין בפיברומיאלגיה (לצערי, לא כולם..) שיאבחן את הבעייה או בעיות ויטפל בהתאם. עדיף להגיע לראומטולוג עם בדיקות עדכניות ובירור של מחלות דלקתיות, תבקשי מהרופא משפחה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה