שאלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/09/2013 | 22:29 | מאת: מוריה

ד"ר שלום, אני בת 22, בריאה בד"כ למעט אסתמה קלה שמטופלת במשאף סרטייד. כבר מעל חודש שיש לי חולשה קיצונית שמלווה בהפרעות שינה (קשה לי מאוד להירדם בלילה), ובכאבים בכל הגוף - כל פעם במקום אחר. חלק מהזמן יש לי בחילות, ולפעמים טיפה סחרחורת. כשאני שמה את הראש על הכרית אני מרגישה את הדופק בראש וזה חלק ממה שמפריע לי להירדם... עשיתי בדיקות דם- כולל ויטמינים ונוגדנים לוירוסים והן תקינות. עשיתי אק"ג ואקו לב והיו תקינים. הייתי אצל נוירולוג שעשה לי בדיקה נוירולוגית ואמר שהכל בסדר ואין צורך בהדמייה. העלו בפניי את האופציה של בעיה פסיכולוגית אבל לא הצלחתי להעלות בדעתי שום טראומה או דאגה שהיתה לי בחיים... אתמול הייתי אצל רופא שאני מכירה שהוא המטולוג במקצועו, שבדק אותי בדיקה פיזיקלית מלאה ומצא 3 בלוטות לימפה מוגדלות, לא חשודות (הוא הדגיש שהן לא חשודות), ואמר שלדעתו זה וירוס דומה לEBV שפשוט צריך לתת לו זמן. לציין שכל הרופאים לפניו אמרו שזה וירוס, פשוט הוא בדק אותי בדיקה מלאה מכף רגל עד ראש. האם זה הגיוני שזה וירוס שמשבית אותי לכ"כ הרבה זמן ללא שום עדות בבדיקות הדם? בגלל השאלה הזו העלו בפני את האציה של פיברומיאלגיה... האם זה יכול להיות פיברומיאלגיה למרות שהכאבים הם לא מפרקיים?

29/09/2013 | 09:18 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מוריה, כל התמונה נמשכת "רק" חודש. לפי התיאור, יתכן תאורטית שמדובר בהתחלה של פיברומיאלגיה. יתכן גם , כמו שאמרו לך, שמדובר במחלה ויראלית. כדאי לחזור על הבדיקות דם , סרולוגיות לוירוסים שונים. בכל מקרה, אני ממליצה לך בכל זאת לנסות להקפיד על פעילות גופנית סדירה מתונה, כמו הליכה , אופניים או שחייה על בסיס יומי (לפי יכולתך) על מנת להפחית את הסימפטומים ולמנוע החמרה ומצב כרוני. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה