פיברומיאלגיה והשמנה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/07/2013 | 11:39 | מאת: ג

שלום. רציתי לדעת האם באמת יש קשר בין פיברומיאלגיה לבין השמנה. אובחנתי ע"י ראומטולוג לפני 4 חודשים שיש לי פיברומיאלגיה. כל הרופאים שהייתי אצלהם אמרו לי שזה בגלל ההשמנה. אני יודע שזה לא בריא להיות שמן, אבל מה שמוזר לי שאני הרבה שנים באותו בשקל ואף פעם לא היו לי כאבים כאלה. האם אני אוריד במשקל זה יעזור להוריד את הכאב? תודה

20/08/2013 | 08:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אין קשר ישיר בין פיברומיאלגיה והשמנה. כלומר , זה לא בגלל העודף משקל שיש לך פיברומיאלגיה. אבל אין ספק שירידה במשקל משפרת סימפטומים של פיברומיאלגיה, מאפשרת פעילות גופנית טובה יותר, מפחיתה עומס על מפרקים ושרירים ולכן מפחיתה כאבים, וגורמת גם לשיפור בהרגשה הכללית, המצב רוח, שבעצמם משפרים את הסימפטומים של פיברומיאלגיה. לכן, מומלץ בחום לרדת במשקל ! בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה